Skip to main content

03.02.2023

10.3.2023 VUOROVESI on täällä!

Vuorovesi vyöryy eri suoratoistopalveluihin perjantaina 10.3.2023 – ohessa pari sanaa biisin matkasta julkaisuksi!

Pianisti-laulaja-lauluntekijänä biisini ovat aina sujahtaneet somasti laulelma-laatikkoon ja pysyneet visusti siellä. ”Vuorovesi” on kuitenkin tyylillisesti jotain ihan muuta, mitä oma musiikkini on aiemmin edustanut. Miten tähän päädyttiin?

Kävin noin vuosi sitten – erään laulukilpailun merkeissä – oman tähtivalmentajani kanssa keskustelun, jonka myötä tajusin kysyä itseltäni biisintekijänä tärkeän kysymyksen: miltä haluan kuulostaa juuri nyt. Tajusin, että olin jäänyt laulaja-lauluntekijänä pahasti jumiin – vähän kuin leikkipuiston karuselliin, josta ei uskalla hypätä vauhdissa pois.

Pohdittuani aikani päätin sitten hypätä – pois laulelmakarusellista, poppijunan kyytiin!

Kuva: By Emmi

Poppijunan kyytiin ei kuitenkaan ollut hyppäämistä yksin.

Mitä! Olen aina tehnyt musiikkia yksin. Piste. Työskentely jonkun toisen kanssa on aina kuulostanut minulle todella vieraalta ajatukselta.

Vaan kuinkas kävikään? Tähdet olivat selvästi oikeassa asennossa, kun manageri Aimo Pau lähestyi Tuomas Kokkoa ja tiedusteli, löytyisikö kiinnostusta yhteistyöhön. Lähtökohtana oli sirpaleinen artisti, yhtä sirpaleisten (tosin ainakin omasta mielestäni ihan hyvien) biisinaihioiden kanssa. Joku voisi käyttää termiä ”hiomaton timantti” – jos uskaltaisi.

Kun tavattiin ekan palaverin merkeissä, Tuomas osasi kysyä juuri oikeita asioita ja kyseenalaistaa. Siitä se sitten lähti. Kiitos Tuomas!

Taustalla ovat lymyilleet myös muutamat tarkkaan valikoidut ”salakuuntelijat”, jotka ovat saaneet kuultavakseen eri versioita, lukuisia biisejä – keskeneräistä ja valmiimpaa kamaa. Jaksaneet kannustaa – ja kuunnella. Olette korvaamattomia, kiitos!

Viimeisenä, vaan ei suinkaan vähäisimpänä. Rinnalla kaikessa tekemisessäni on aina kulkenut oma mies – milloin missäkin roolissa. Roudaamassa, miksaamassa, kitaristina, ohjelmoijana, koodarina, teknikkona, kaiken kuuntelevana korvana ja olkapäänä… Nykyään myös managerina ja levy-yhtiön setänä. Sanat eivät riitä kertomaan… kiitos.

Vuorovettä odotellessa!