Skip to main content

Vaimomieli

Olga Wilhelmiinan lennokkaiden musiikkivideoiden taustalla puuhaa Aimomieli Oy:n aputoiminimi Vaimomieli – ja kukapa muukaan nimimerkin takaa löytyisi kuin kuin artisti itse!

Kirjoittaminen – niin tekstien kuin tarinoidenkin – sekä ohjaaminen on aina ollut lähellä Olga Wilhelmiinan sydäntä. Jo lapsena kesäisissä mökkimaisemissa kuvattiin serkusvoimin omia elokuvia, joita suunniteltiin ja käsikirjoitettiin kouluvuoden aikana yhdessä kirjeenvaihdon välityksellä. Silloin musiikit suunniteltiin ja äänitettiin valmiiksi kotona C-kasetille ja lopulta paikan päällä kasettinauhuri jatkojohtoineen raahattiin kuvauspaikoille. Editoinniksi riitti se, että kuvattiin pieleen menneen otoksen päälle – jos kuvattiin.

Ajat muuttuvat ja tekniikka kehittyy! Ensimmäisen iPadinsa hankkimisen myötä Olga Wilhelmiina innostui omien videoiden tekemisestä. Yksi ensimmäisistä projekteista – musiikkivideo kappaleeseen Kirje – kuvattiin Päijänteen maisemissa, aivan kuten osa Vuorovesi-videostakin. Vuosien aikana on syntynyt useita videoita aina Joulukalenterista opetusvideoihin ja viimeisimpänä julkaistuun kahdeksan minuutin Pajatso-musiikkivideoon. Pikkuhiljaa työvälinekin vaihtui läppäriin, mutta inspiraation iskiessä video editoidaan vaikka puhelimella!

Työssään musiikinopettajana Olga Wilhelmiina on kokenut olevansa eniten kotonaan juuri isompien kokonaisuuksien, kuten koulun juhlien tai laajempien oppilasprojektien ohjaamisessa. Viimeisin opetustyöhön liittynyt projekti oli oppilaiden kanssa toteutettu Musiikkiluokkien joulukalenteri, joka korona-ajan juhlattomissa jälkimainingeissa toimi yhtenä etä-joulujuhlan ohjelmista. Etäopetusaikaan Olga Wilhelmiina perusti myös Youtube-kanavan, jolla julkaisi useita musiikkiaiheisia lyhytvideoita peruskoulun musiikinopetuksen tarpeeseen.

Laulaja-lauluntekijänä Olga Wilhelmiinalle musiikkivideoiden tekeminen on tärkeä osa ilmaisua. ”Minulle on tosi tärkeää saada kertoa laulun tarina myös visuaalisesti. Jostain syystä biisit alkavat aina elää päässäni ihan omaa elämäänsä ja niistä alkaa muodostua omia teoksiaan. Vaimomieli-nimimerkillä musavideoiden käsikirjoittaminen, ohjaaminen ja editointi on mainio kanava tuoda visiot oman pään sisältä myös muiden nähtäville.”

Youtubessa ovat nähtävillä videot Vuorovesi, Jyväskylässä kuvattu Pianonainen sekä viimeisimpänä julkaistu juonellinen Pajatso, joka keräsi ensimmäisenä kolmena vuorokautenaan yli 1600 katselua.