Laulaja-lauluntekijä

Olga Wilhelmiina on monen mutkan kautta Jyväskylään asettunut laulaja-lauluntekijä ja pianisti. Hänen musiikilliset juurensa ovat klassisessa pianonsoitossa, mutta vuosien varrella mukaan on tarttunut vaikutteita aina popista laulelmaan ja suomirockista elektronisen musiikin kautta kansanmusiikkiin. Laulaminen on kulkenut hänen mukanaan aina – samoin kuin käytännössä myös piano, jonka opinnot Olga Wilhelmiina aloitti jo 4-vuotiaana.

Olga Wilhelmiinan lauluissa tekstit ovat suomenkielisiä. Punaisena lankana kappaleissa kulkee piano. Kokeneena esiintyjänä hänen valttejaan ovat takuuvarma livelaulu ja taidokas livepianismi yhdistettynä tarinankerrontaan – tarvittaessa överidramaattisellakin otteella. 

Olga Wilhelmiina julkaisee loppuvuodesta 2022 musiikkia kaikkien joulun ystävien iloksi. Albumi ”Olipa kerran joulu” sisältää kahdeksan tunnelmallista uutta joululaulua, jotka tulevat kuultavaksi eri suoratoistopalveluihin ensimmäistä adventtia edeltävänä perjantaina. Levystä otetaan pieni painos myös CD-formaatissa joulukonserttien oheismyyntiä varten.

Alkuvuosi 2023 tuo mukanaan jänniä tuulia. Vuorovesi-singlejulkaisua työstetään Electric Fox Studioilla loka-marraskuussa 2022 ja tulossa on jotain odottamatonta – ihan uudenlaista Olga Wilhelmiinaa! Kappaleesta julkaistaan myös musiikkivideo, jota on kuvattu Päijänteen upeissa maisemissa lokakuussa 2022. Myös artistin ”teemabiisin” – Pianonaisen – julkaisu ajoittuu alkuvuoteen (#pianonainen).

Musiikin tekijänainen

Olga Wilhelmiina on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatuksen osastolta ja tehnyt pitkään uraa musiikinopetuksen parissa niin bändikerhon ohjaajana, pianon vapaan säestyksen opettajana kuin peruskoulun musiikinopetuksessakin sekä ala- että yläkoulussa. 

Kokemusta on karttunut myös muista musiikin alan tehtävistä. Hän on ollut mukana mm. Lastenmusiikkiorkesteri Pikku Papussa, muusikkona Ilkka Alangon sooloprojektin (Elektra) kiertuebändissä ja osallistunut The Voice of Finland -laulukilpailun 11. kaudelle selvittäen tiensä aina TV-livelähetyksiin saakka. Olga Wilhelmiinan käsialaa ovat myös säestykset useisiin Tammen julkaisemiin, suosittuihin ”Soiva laulukirja” -sarjan kirjoihin. Kovasti samannäköinen hahmo on voinut tulla vastaan säestystehtävässä joka jouluisessa lastenohjelmassa aina 1990-luvun lopulta asti – mutta joulu on salaisuuksien aikaa, joten ei siitä sen enempää.