Olga Wilhelmiina info

Info

Piano + nainen = pianonainen

Olga Wilhelmiina on monen mutkan kautta Jyväskylään päätynyt laulaja-lauluntekijä ja pianisti. Hän aloitti pianonsoiton jo 4-vuotiaana Pohjois-Kymen musiikkiopistossa ja harrastus vei lopulta Sibelius-Akatemiaan asti.

Säveltäminen, tekstien tekeminen ja laulaminen ovat olleet Olga Wilhelmiinalle luonteva itseilmaisun muoto lapsesta asti – ensimmäiset sävellykset ovat edelleen tallessa C-kaseteilla. Vuosien varrella artistin kynästä on lähtenyt mm. kolmiosainen teos sellolle ja pianolle, neliääninen kuoroteos sekä lukuisia eri tyylisiä pöytälaatikkoon jääneitä sävelmiä. Opintojen loppusuoralla koottu audio-visuaalinen sävellyskonsertti ”Tarinoita” sisälsi 12 laulua kansanmusiikkivaikutteisilla sovituksilla.

Musiikin uudet vaatteet

Olga Wilhelmiinan musiikki puettiin uusiin vaatteisiin keväällä 2023, kun tuottajayhteistyön myötä laulaja-lauluntekijä otti askeleen kohti jotain uutta ja erilaista:

Raikasta ja omaleimaista poppia sisältävä albumi ”Irti” julkaistaan syyskuussa 2024. Vaikutteiden moninaisuuden sitoo rohkeaksi kokonaisuudeksi artistin vahva laulusoundi sekä piano, joka kulkee sovituksellisena punaisena lankana läpi biisien. Tulevalta albumilta on jo julkaistu suoratoistopalveluissa singlenä kappaleet Vuorovesi, Pajatso, Maailman kehtolaulu, Ilmajuurii ja Satelliitti.

Olga Wilhelmiinan musiikissa tekstit ovat suomenkielisiä ja tarinat maalailevat kuvia välillä sumuisen mustavalkofiltterin läpi, välillä väreillä överisti canvas-pohjalle räiskien!

Musiikin moniosaaja

Olga Wilhelmiina on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatuksen osastolta ja tehnyt pitkään uraa musiikinopetuksen parissa peruskoulussa, tämän lisäksi mm. opettanut vapaata säestystä pianolla Keski-Vantaan Musiikkiopistossa.

Kokemusta on karttunut myös muista musiikin alan tehtävistä. Hän on ollut mukana mm. Lastenmusiikkiorkesteri Pikku Papussa, keikkaillut muusikkona Ilkka Alangon sooloprojektin (Elektra) livebändissä ja osallistunut The Voice of Finland -laulukilpailun 11. kaudelle selvittäen tiensä aina suoriin TV-lähetyksiin saakka. Olga Wilhelmiinan käsialaa ovat myös säestykset useisiin Tammen julkaisemiin, suosittuihin ”Soiva laulukirja” -sarjan kirjoihin. Jouluna 2022 julkaistun ”Olipa kerran joulu” -albumin kappaleita taas voi kuulla Yle Areenan audiosarjassa ”Pikkuhiiren Kuuma linja”.

Kovasti Olga Wilhelmiinan näköinen hahmo on myös voinut tulla vastaan säestystehtävässä joka jouluisessa lastenohjelmassa aina 1990-luvun lopulta asti – mutta joulu on salaisuuksien aikaa, joten ei siitä sen enempää.